Vooruitstrevendheid aan de Prinsengracht

9-3-2017
Dekker Infra |

Aan de Prinsengracht Amsterdam vervangt K_Dekker bouw & infra b.v. 200 meter kademuur. Momenteel zijn we bezig met het crushen en drukken van de damwanden. Dit gebeurt op een trillingvrije manier, zodat er geen schade ontstaat aan de kade en de omliggende (monumentale) woningen. Door middel van een crushpaal wordt een gat in huidige kademuur en houten vloer geboord, waarna de funderingspalen geboord en de damwanden gedrukt worden. Deze methode wordt voor het eerst toegepast op een drukke locatie midden in het centrum van Amsterdam. Een ander speciaal aspect aan dit project is dat al het materieel wordt aangevoerd vanaf het water om zo min mogelijk hinder te vormen voor de omgeving.

Zo zijn alle funderingsstellingen in een speciaal ontwikkelde ruimschuit door de Amsterdamse grachten naar de binnenstad gevaren en rechtstreeks op het ponton gereden (de grootste stelling is 42 ton).

Nadat de damwanden zijn gedrukt wordt de bestaande kademuur gefaseerd gesloopt. Na Koningsdag wordt gestart met de montage van het prefab, metselwerk en herinrichting van de Prinsengracht zelf. De kademuur wordt uiterlijk 1 september opgeleverd.