Nieuwe brug naar de Allemanskerk Oudkarspel

3-11-2016
Dekker Infra |

K_Dekker bouw & infra renoveert in opdracht van gemeente Langedijk twee bruggen en de kademuur van de Allemanskerk in Oudkarspel. Er wordt rekening gehouden met de (kerkelijke) omgeving. De werkzaamheden zijn bijna gereed.

De kademuur is volledig opnieuw gemetseld en de oude draaibrug en de kipbrug zijn verwijderd. Het complete onderstel, inclusief dek en leuningwerk, van de draaibrug zijn vervangen. De nieuwe stalen/houten kipbrug is in zijn geheel in de eigen staal- en timmerfabriek geproduceerd.

Op 1 november is de nieuwe kipbrug geplaatst en verder afgebouwd. Vervolgens is op maandag 7 november de nieuwe draaibrug vanuit de werkplaats te Warmenhuizen naar Oudkarspel getransporteerd en op zijn plaats gehesen. Deze wordt momenteel compleet uitgebalanceerd en afgemonteerd en daarna gereed gemaakt om weer te kunnen draaien.

De laatste zaken zoals plaatsen van nieuwe natuurstenen hoekblokken, naambordjes op de brug en het plaatsen van bankjes worden in week 46 uitgevoerd. Eind week 46 zijn de werkzaamheden bij de Allemanskerk gereed.