Hoofdsteiger in Grashaven Hoorn duurzaam vervangen

13-2-2018
Dekker Infra |
Hoorn

Komende zomer kunnen vaste ligplaatshouders en passanten aanmeren aan een gloednieuwe hoofdsteiger in de Grashaven van Hoorn. In opdracht van de stichting Grashaven vervangt K_Dekker bouw & infra de bestaande houten hoofdsteiger. De hoofdsteiger heeft een totale lengte van 192 meter en is 1,95 breed.

Alle bestaande houten onderdelen van de hoofdsteiger worden vervangen door kunststof materialen m.u.v. de bestaande houten funderingspalen, deze worden omhoog getrokken en voorzien van een kunststof opzetter en opnieuw de bodem ingetrild.

De hoofdsteiger is de belangrijkste steiger in de haven, het is de verbinding met alle zijsteigers waar de boten aan afgemeerd zijn. Afgelopen november zijn de werkzaamheden gestart en zullen medio februari, vlak voor de start van het vaarseizoen opgeleverd worden.

De nieuwe hoofdsteiger is straks de basis voor een duurzame aanzet voor alle zijsteigers, die in de toekomst ook vervangen worden voor kunststof. Kunststof steigers zijn onderhoudsarm en kunnen veel langer mee. Een duurzame investering dus.

K_Dekker bouw & infra heeft vorig jaar ook de Kreilsteiger (één van de zijsteigers) succesvol vervangen.