Contract vol energie

9-11-2018
Dekker Infra |

Agriport, bruisend ondernemershart van de gemeente Hollands Kroon is een bedrijventerrein voor grootschalige glastuinbouw, datacenters, agri-business en logistiek. Op Agriport wordt energie opgewekt en dit wordt grotendeels ook weer verbruikt op eigen terrein. Dit alles wordt gefaciliteerd door Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). Maar Agriport groeit en ECW wil graag meegroeien met alle (duurzame) ontwikkelingen. Steeds meer bedrijven vestigen zich hier of ze groeien explosief, als gevolg dat er niet genoeg transformators zijn om de juiste hoeveelheid energie te kunnen blijven leveren.

En dan komt K_Dekker bouw & infra in beeld. K_Dekker is al een beetje ‘thuis’ op Agriport door een aantal eerder gerealiseerde projecten in deze omgeving. 5 november jl. hebben Klaas-Jan Dekker (directeur K_Dekker) en Robert Kielstra (directeur ECW) de aannemingsovereenkomst getekend voor het realiseren van een 20 kV station, een transformator station, en de bijbehorende infra werkzaamheden als uitbreiding op de twee bestaande transformators.

De bouwplannen zijn in bouwteam door ECW en K_Dekker in samenspraak met Liandon, Pieters Bouwtechniek en Sophia Engineering uitgewerkt tot een ontwerp gereed voor uitvoering. Inmiddels is de bouw gestart zodat begin maart de transformator geplaatst kan worden. Vervolgens kan in mei de infratechniek, het straat- en hekwerk het project compleet maken. De transformator kan dan aangesloten worden op het bestaande station en vol energie van start gaan!