Knoopstalling Utrecht CS en Forum Zuid

2-7-2018
K_Dekker bouw |
Utrecht CS

p>Utrecht CS, met aan de westzijde het Forum. K_Dekker realiseerde daar fietsenstalling Knoop met plek voor 3300 fietsen. De ingang van de nieuwe fietsenstalling is aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant.

In november 2016 is dit project gestart. Eerst is de fundering van het van het Beatrix Theater versterkt, omdat daar de kolommen van een deel van het stadsplateau op kwamen. Tegen de achtergevel van het theater is het hei- en funderingswerk uitgevoerd terwijl ondertussen alle in- en uitgangen bereikbaar moesten blijven, een complexe uitdaging dus.

Voor de stalling is er 200 meter stalen damwand in de grond gedrukt, hierna is er geheid en een bodeminjectie aangebracht om de vloer van de kelder te kunnen maken. De stalling bestaat uit een kelder, begane grond en 1e verdieping. Hierin kunnen totaal ca. 3300 fietsen worden gestald.

Op het dak van de stalling en boven de Mineurslaan is een stadsplateau aangebracht van ca. 2500 m2 natuursteen voorzien van plantenbakken en zitbanken. Het stadsplateau verbind de in/uitgang van het Centraal Station met de Moreelsebrug en het Rabobank kantoor.

De fietsenstalling is op 12 april opgeleverd en feestelijk geopend. De officiële opening was door Kees Rutten (ProRail), Irma Winkenius (NS) en Victor Everhardt (wethouder gemeente Utrecht).