Nieuwe Audi vestiging Martin Schilder

6-7-2016
K_Dekker bouw |

In opdracht van Martin Schilder Groep wordt op het bedrijventerrein de Boekelermeer te Alkmaar de autoshowroom en werkplaats gerenoveerd. Vanaf eind mei is K_Dekker bouw & infra gestart met de inrichting van de bouwplaats en start van sloop– en heiwerk.

Na de sloopwerkzaamheden is er begonnen met het maatvoeren van de kolommen. Daarna is er een tijdelijke stabilisatie en opvangconstructie gecreëerd en zijn de kolommen die het dak dragen doorgeslepen om het bestaande dak op te hogen. Vervolgens zijn er krikken toegepast die zich d.m.v. lucht omhoog kunnen bewegen, dit gebeurt in slagen. Per slag kunnen deze krikken zich 5 cm omhoog verplaatsen, waarna deze worden geborgd en weer opnieuw 5 cm omhoog verplaatsen, etc. Om het dak stabiel te houden zijn er 3 kolommen gefixeerd en zijn er windverbanden aangebracht die verlengbaar zijn (d.m.v. takels).

Ook is er na het weghalen van de bestrating, inspecteren van het terrein, hwa aansluitingen weghalen en het maatvoeren van de palen, begonnen met het heiwerk. Op dit project worden momenteel 120 boorpalen toegepast van een lengte van circa 5 m1.

Het nieuwe Audi pand van Martin Schilder wordt de meest duurzame autoshowroom van Nederland. Eind november wordt het project opgeleverd.