De Amerikaanse minister van transport bezoekt bouwplaats K_Dekker bouw en infra

21-4-2016
K_Dekker bouw |

K_Dekker bouw & infra b.v. realiseert op dit moment twee inpandige fietsenstallingen op Amsterdam Centraal Station (aan de noordwest- en zuidoostzijde). De stalling welke nu in realisatie is, bevindt zich aan de noordwestzijde van het station, in het stationsgebouw onder de overkapping van het busplatform. De voormalige opslag voor de winkels in het station wordt getransformeerd tot een fietsenstalling met een beheerdersruimte.

Afgelopen 20 april hebben de wethouder van verkeer en vervoer van de gemeente Amsterdam, de Amerikaanse minister van transport en diverse burgemeesters van grote Amerikaanse steden een bezoek gebracht aan ons bouw project. Deze delegatie wil kennis vergaren hoe wij in Nederland en in het bijzonder hoe het centrum van Amsterdam omgaat met vervoersproblematiek in het binnenstedelijk gebied.

De fietsenstalling aan de noordwestzijde biedt, als deze half mei in bedrijf genomen wordt, ruimte aan 1266 fietsplekken. Als de noordwest stalling in gebruik genomen is, zal K_Dekker bouw & infra b.v. starten met de realisatie van de fietsenstalling aan de zuidoostzijde (centrumzijde) van het station. Deze zal naar verwachting begin 2017 geopend worden en geeft dan ruimte aan ongeveer 1500 fietsplekken.